O Meni

   Pred mnogimi leti me je prijateljica navdušila za barvanje na svilo. Barvala sem zelo različne izdelke, svilene rute, šale, oblačila, zavese, posteljnino. Za barvanje sem (in še vedno) uporabljala barve, ki se fiksirajo v pari, kar je mnogo bolj zahteven način kot barvanje z barvami, ki se fiksirajo z likanjem, so pa izdelki  mnogo lepši ter kvalitetnejši ter ostanejo mehki na otip.
   Delo z naravnimi materiali me je vedno navduševalo, zato sem z velikim veseljem pred nekaj leti začela delati z naravno ovčjo volno. Tudi tokrat, sem se s prijateljičino pomočjo naučila polstiti in tkati na ročne statve.
   Združila sem znanje barvanja in obdelovanja volne tako, da večji del volne pobarvam sama. Velik izziv mi je barvanje z naravnimi barvami kot so kurkuma, kana, čebulni olupki in podobno. S polstenjem naravne volne izdelujem unikatne volnene izdelke, tople copate, šale, klobuke, jopice, brezrokavnike, torbice, rokavice in mnoge modne dodatke.  Poseben izziv mi je ustvarjanje, kjer kombiniram barvanje svile,  volne za polstenje in volne za tkanje ter nato izdelava različnih izdelkov (nuno polstenje), ki se med seboj kombinirajo in dopolnjujejo v želenih barvnih odtenkih. V veliko zadovoljstvo pa mi je tudi delo na statvah, kjer nastajajo tepihi (tekači), šali, metrsko blago.
   Delo z volno je od začetnega prečesavanja, barvanja pa do končnega oblikovanja izdelka dolgotrajno, vendar mi nudi veliko sprostitve in oblikovalskega izziva. Svoje delo združujem z umetnostjo modnega oblikovanja.
    Za moje izdelke mi je Obrtna zbornica Slovenije izdala certifikat za umetnostno obrt številka: 7850-08/13 in 7890-09/13.

Kontaktni obrazec

V sporočilu opišite vaše želje, naslov za dostavo in vaš E-poštni naslov in telefonsko številko. Lahko me pa dosežete tudi na mobilni telefon, 041 404 424.